Kan man få gå hem o spy nu?
Lagom rosiga kinder, glansiga ögon och en svettig panna efter veckans första pass!

Guuuudars skymning...... uuuuääääähhhhh..... men också yihaaaaa..... men en liten fråga? Kan jag få gå hem o spy lite nu! 😂🤮
Nej men skämt osido! Körde Cross Escape som är Malkars egna variant av Cross Fit! Förbannat roligt pass men ack så jobbigt. I passet så kör man 3 varv med olika övningar. Varje varv så gör man 45 sekunder av varje övning med 10 sekunders vila emellan. Och dem där 10 sekunderna emellan varje övning är guld värda trots att man inte känner att skit av dem. Pulsen är på topp hela tiden så jag lovar du blir skit trött! En sak är säker i alla fall, även fast du har lovat dig själv att ta det lugnt så betyder det inte ett skvatt. För att ta det lugnt på det passet finns inte! Haha! 

Bilden är lånad från www.malkars.se. Den är bara här för att verkligen beskriva vad Cross Escape verkligen innebär i o med att det är svårt att beskriva det med ord! Vill du testa så kan du nå Malkars träningscenter på 0480-49 29 29. Och kommentera gärna så kanske jag kan joina dig! 

Jag ska från och med denna veckan lägga in Cross Escape minst 2 gr i veckan tillsammans med The Trip och Yoga!  Ombyte förnöjer och jag älskar att blanda olika pass. Det gör att jag inte tröttna så fort och dessutom få jobba med musklerna på flera olika sätt. Mums!  

I morgon blir det The Trip! ❤️ Lika så på Fredag. Då kör dem releasen på nya koreografin vilket ska bli sjukt roligt! Det roliga är att jag vet att det kommer bli fullt på det passet 😍❤️! Releaser blir alltid en slags fest! I detta fallet blir det FredagsFYS istället för fredagsmys! ❤️😂


Dagens råa äckliga klimat på nätet!
En ängel som jag följer, Jellicas, gjorde igår något av det modigaste jag har hört på länge. Hon gjorde ett experiment där hon la ut en bild på sig själv på en grupp på Facebook, allt för att se hur rått klimatet på sociala medier egentligen har blivit. Enligt mig så var det en förbannat snygg bild där en kvinna med självförtroende stod framför kameran. Det syns verkligen att hon har riktigt roligt när bilden tas och självförtroendet och kärleken verkligen sprutar ut ur bilden! Men vad hon sen mötte i form av kommentarer var allt annat än kärlek! Det var rent o skär hatstorm. Människor skrev och kallade henne för saker som jag inte ens kommer att nämna här då jag anser dem är kränkande. Inlägget gjordes för att belysa vilket problem det sociala klimatet på nätet verkligen är. Det går liksom inte att sopa under mattan längre vilket jag villigt kan erkänna att jag på ett sätt har gjort. 

Personligen så har jag aldrig varit med om någon riktig hatstorm på det sättet som denna bild mötte. Men jag har fått stå ut med en och annan elak kommentar som någon okänd bakom en skärm, av plast och elektronik, har behagat skriva. Dessa kommentarer oavsett antal gör alltid lika jävla ont. Och har man då, som jag, noll självförtroende så är det som om någon sticker in en kniv i ryggen på en varenda gång! Så tänk er då hur det måste kännas för en ung tjej med noll självförtroende att kanske få flera 100 kommentarer? Kommentarer där folk kalla henne för nedvärderande saker, gå på hennes familj eller hennes biologiska bakgrund. Tänk er vad detta måste göra med en stackars ung kille som kanske dagligen bli klankad på på grund av hans utseende, läggning osv! Tänk på att ord skadar mer än handlingar! 

Idag så är det så mycket lättare för människor att vara elaka emot varandra. Allt som behövs är ett skrivbord, en skärm, dator och en mus! Ingenting mer! Det är dags att vi, ja du och jag, börja se det råa klimatet på nätet som det problem som det verkligen är! Det är dags att vi sluta sopa det under mattan och intala oss själva att det har inte hänt! För det gör det men vi "ser" det inte! Eller jag kanske ska skriva att det är många som varken vill eller våga se det, så länge det inte gäller mig eller någon i min närhet så finns det inte! Men där har ni förbannat fel! Öppna upp ögonen och gör nåt åt saken i stället! 

Själv kommer jag att helhjärtat ställa upp bakom Angelica på Jellicas och hjälpa henne allt vad jag kan! Jag kommer att anmäla så fort jag ser en kränkande kommentar och jag kommer att följa arbetet emot detta i media. 

Det ger mer att vara snälla emot varandra och se varandra för de underbara varelser vi är. Men det betyder inte att man blint ska stå vid sidan om och se på medan någon annan far illa! 

Nej det är fan dags att vi gör någonting åt det här! 

Omplantering av ”mina” orkidéer!
(null)

Så här ska du göra; 
  1. Köp en bra jord/kompost som är till just orkidéer! Jag köpte en kompost av bark och vitmossa och tyckte att den verka helt okej. Funka inte denna så kommer jag att lätta upp den lite med Leca kulor eller perlit! Kanske tillsätter lite mer bark nästa gång. 
  2. Ta försiktigt ut plantan ur krukan och ta bort gammal kompost, ta bort gamla och döda blad och klipp bort döda och torra rötter. Jag ansade rätt kraftigt på mina eftersom min mor förmodligen inte har planterat om dem sen hon köpte eller fick dem! 
  3. Tillsätt lite kompost i botten av krukan och sätt ner plantan upp till bladrosetten. Tillsätt mer kompost för att stötta upp den. När du ser att du inte få ner mer så slå krukan lite lätt emot bordet så att komposten kommer ner i alla tomrum! 
  4. Vattna plantan och låt den bli ordentligt genomvattnad! ❤️